אחד החששות הגדולים של משכירי דירה הוא מצב בו צריך לפנות דייר סרבן. הצ’קים שלו חוזרים, הוא לא משלם חשבונות מים, חשמל ארנונה, הוא מפר סעיפים יסודיים בחוזה השכירות…
תהיה הסיבה אשר תהיה, אחד כזה צריך לפנות וכמה שיותר מהר. ברור שעליך לעשות הכל למעט דבר אחד… רק לא להשתמש בכוח. כדאי לך להקדיש כמה דקות כי ריכזנו עבורך מה צריך לעשות לשם פינוי דייר סרבן ואיך להימנע מהצרה הזו בפעם הבאה.
לעשות הכל ומהר רק לא בכוח
ברוב המקרים נוטה המשכיר לנסות וליצור קשר עם הדייר ולברר מה קרה שהצ’ק חזר. הנה תשובות שישמיע לך הדייר שלך:
במקרה הטוב – זו תקלה חד פעמית
“אני אתן לך צ’ק אחר… זו היתה טעות של הבנק מחר אני כבר אראה להם מה זה…” בדרך כלל תעדיף לקבל את התשלום ולתייק את הפרשה כמעידה שיכולה לקרות לכל אחד וזהו.
במקרה הפחות טוב – הדייר נקלע לצרות
“תן לי עוד כמה ימים ואגייס לך כסף מזומן… קצת סבלנות, בבקשה, החלפתי מקום עבודה…” – קיבלת את כל הסימנים שאין באפשרותו לשלם גם אם הוא מאד רוצה
במקרה הגרוע – הוא לא מתכוון לשלם
“תתבע אותי… כבר ניסו לפנות אותי נראה אותך…אני אתבע אותך על הטרדה…” כבר ברור לך עם מי יש לך עסק, נכון?
בכל שלושת המקרים עליך להזדרז ולפנות לעורך דין, להוציא מיידית מכתב התרעה ולהגיש תביעת פינוי דייר שלא משלם. גורם הזמן במקרה של פינוי דייר סרבן הוא משמעותי ביותר. רק לא לפעול בכוח, לא לפרוץ את הדירה גם אם הוא החליף מנעול, לא לפנות את חפציו ולא להחליף מנעול כדי שלא יוכל להיכנס לדירה. שימוש באמצעים אלה מעמיד אותך על פי החוק בעמדה של מפר חוזה שכירות והדייר הסרבן יכול לתבוע אותך ואף לזכות בפיצוי שמן.
ומה הלאה? הליך משפטי.
נכון, זה לוקח זמן (בין חודש לחודשיים במקרה הטוב), זה כרוך בהוצאה כספית (כמה אלפי שקלים בעבור אגרת משפט ושכר טרחת עורך דין) אבל זו הדרך החוקית היחידה. ויש גם לקח חשוב שלמדת מכל הפרשה העגומה של פינוי דייר סרבן או תביעת פינוי. בפעם הבאה לפני שמשכירים דירה מזמינים דוח נתוני אשראי של קרדיט סקור שיתן לך מידע על השוכר, יפרוס בפניך את ה”תמונה הכלכלית פיננסית” שלו ויהיה בשבילך כמו פילטר שמסנן דיירים המועמדים לזכות בתואר המפוקפק: “דייר סרבן”.