בעלי דירות/חנויות אשר החליטו כי ברצונם לקדם פרויקט מסוג התחדשות עירונית (פינוי בינוי או תמ”א 38), טרם פנייתכם לחברה יזמית או לחברה מנהלת, על מנת שהתהליך יהיה יעיל ואפקטיבי עליכם להציג חזית אחידה וחזקה, ראשית בינכם לבין עצמכם.
רוב החברות / משרדי עו”ד אליהם תגיעו בהמשך הדרך יבדקו האם קיימת נציגות רשמית או נכונות כלשהי לקדם את הפרויקט. במידה שלא, יבקשו מכם לעשות זאת ולבחור מספר בעלי דירות אשר ישמשו כנציגות רשמית עם סמכויות מסוימות. תלוי בהיקף הפרויקט, אך ההמלצה היא לבחור לפחות נציג אחד מכל בניין / כניסה. לכן, לפני שהנכם מתחילים את התהליך מול מנהלת הפרויקט, היזם או משרד עורכי הדין, להלן 5 שלבים שכדאי לכם לבצע.
- לבנות קובץ המכיל את פרטי כלל בעלי הנכסים בבניין/במתחם שלכם.
- לבחור נציגות לבעלי הנכסים – ע”פ חוק ישנן 2 דרכים לעשות זאת:
הדרך הראשונה – באסיפה כללית בה יש רוב נוכחים, יש להחליט על הנציגים ולהוציא פרוטוקול לאספה המאשר את שמות הנציגים ואת סמכותם.
הדרך השנייה – להחתים אחד אחד את בעלי הנכסים על מסמך המאשר את הנציגים ואת סמכותם (על מסמך זה תידרש חתימה של למעלה מ- 51%).
- בשלב זה יש להחליט האם תרצו להתקדם במסלול של התקשרות ישירה מול מנהלת פרויקט אשר משמשת כגוף מקצועי מטעם בעלי הנכסים המייצגת, מלווה ומפקחת על התהליך והפרויקט ובעתיד, בשלב בו תחליטו יחד, לבחור את היזם הנכון והמתאים או התקשרות ישירה מול חברה יזמית בשלב מוקדם.
- בחרו עו”ד שייצג אתכם משפטית, חשוב מאד כי למשרד יהיה ניסיון בתחום הנדל”ן בכלל ובהתחדשות עירונית בפרט.
- קבעו כנס ראשון יחד עם הגורם עמו החלטתם להתקדם, הזמינו את כלל בעלי הנכסים במתחם שלכם. חשוב מאד שהתהליך יתנהל בצורה שקופה לשם קידום מהיר של הפרויקט.
בהצלחה!