יש זוגות שנכנסים להליך גירושים ובוחרים לעשות את הפירוק בטוב – ויש שבוחרים בלא כל-כך טוב. משפחות שלמות עלולות להתפרק לחלוטין במצב שכזה והילדים שנקלעים לתוך תסבוכת הגירושים סובלים הכי הרבה.
אם אתם לקראת הליך גירושים, או מכירים זוג שבאמצע ההליך – הכנו עבורכם 5 טיפים שיוכלו לסייע לכם, ולילדכם ולו במעט במהלך הגירושים וגם ביום שאחרי.
לא לפני הילדים
עשו לילדים שלכם טובה גדולה וחסד והימנעו מלהביע דעה שלילית כלפי בן הזוג בפני הילדים. הם מבינים וקולטים הרבה יותר ממה שנדמה לכם. מבן הזוג אפשר להתגרש אבל מאמא ואבא לעולם לא! אל תגרמו לילדים להיות נוכחים בחוויות לא נעימות שישאירו להם צלקות להמשך חייהם.
שני צדדים למטבע
זכרו אחד לשני ‘חסד נעורים’ והכירו תודה על הזמן המשותף שחלקתם יחד. קשה לך בתהליך? הצד השני לא פחות סובל, גם אם לפעמים זה לא נראה כך, שני הצדדים סובלים במהלך הליך הגירושים. הקפידו להיזכר ברגעים היפים שלכם יחד והיאחזו בזיכרונות מימים טובים יותר. באופן הזה תוכלו להיות שלווים ורגועים יותר כלפי הצד השני.
כבוד המשפחה
נסו לשמור על כבוד הדדי עם המשפחה של בן/בת הזוג לשעבר. הם כאן עכשיו ויהיו כאן גם בעתיד. זה מאוד חשוב לילדים שהמשפחה תישאר שלמה ומלוכדת ככל האפשר גם לאחר הגירושים. אל תגרמו להם להיות בקונפליקטים מול סבא וסבתא, חוץ מזה שאף פעם אין לדעת מתי תזדקקו להם.
לשון הרע? לא מדבר אליי
אנשים אוהבים לדבר ולרכל – אל תתנו להם דלק להמשיך ואל תתפתו “ללכלך” על בן הזוג לשעבר בציבור. אנחנו יודעים, זה לא קל אבל זה ישרת אתכם בעתיד אנחנו מבטיחים. וגם זה עשוי לחסוך מכם תביעות דיבה ולשון הרע מתוך נקמנות.
מה ששנוא עלייך אל תעשה לבן/בת זוגך
לפני כל צעד חשבו תמיד אם הייתם שמחים לקבל את המעשה מהצד השני. השתדלו להפיץ טוב בעולם ולא לפעול מתוך נקמנות ועלבון. לרוב זה מביא לתגובת נגד שעלולה לגרור את שניכם למחוזות לא נעימים ומיותרים שיגרמו צער, כאב לכולם ואף עלויות כספיות מיותרות בדיונים בבתי המשפט..
בקיצור >>> הליך הגירושים לא חייב להיות אמוציונלי ואלים – אפשר גם אחרת.