שבועות מתקרב, הזמנתם כבר אורחים אבל אתם עדיין לא יודעם מה להכין. כדי להגיע לשולחן חג לבן, מושלם וטעים להפליא הכנו לכם חמישה מתכונים פשוטים שכל מה שתצטרכו בשבילם הם חמישה מרכיבים. אנחנו מזהירים מראש, זה ממכר.
תום ירושלמי
כמות: 3 מנות
מצרכים:
- 6 פרוסות גבינת תום המחלבה
- 1 בייגל ירושלמי
- 200 מ״ל שמן זית איכותי
- 4 שיני שום טרי
- צרור עלי זעתר טריים
אופן הכנה:
פרוסים בייגל לאורכו וצורבים את החלק הפנימי על מחבת חם, עד לחריכה הרצויה. בינתיים, במכתש ועלי כותשים שמן זית, שיני שום, מלח ים ופלפל גרוס לפי הטעם. את פרוסות הבייגל יש להעביר לצלחת הגשה. על הצד החרוך מפזרים על כף את שמן זית המטובל. קורעים ביד חופשית פרוסות גבינת תום.
את הבייגל מחממים קלות שוב בחימום עליי בטוסטר אובן עד להתרככות (או עם ברנר) הגבינה מעל הבייגל המחומם מפזרים עלי זעתר ומגישם חם, בתאבון!
אם נמאס לכם מהעוגת גבינה הסטנדרטית כנראה שהמתכון הזה בשבילכם. מטבעות פרוזן יוגורט קרירות, קריספיות וטעימות, קינוח מושלם וקליל.
כמות: 15 מטבעות
מצרכים:
- 450 גר׳ יוגורמה כבשים של המחלבה מבית יצחק
- 1/4 מלון בינוני, חתוך לקוביות של בגודל 1 ס”מ
- 150 גר׳ אבקת סוכר
- 1 כף מיץ לימון טרי
- כ 8- עלי נענע טריים וקצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים. לסדר מנג׳טים מסילקון על מגש ולמזוג את המסה בצורה שווה. אפשר להוסיף מעל לכל מנג’ט כמה קוביות מלון. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומקפיאים ל-8 שעות לפחות. מחלצים את מטבעות הפרוזן יוגורט מהמנג׳טים ומגישים איך שמתחשק
בשנה האחרונה השייקים נכנסו לחיינו בהילך גבוה, אז אם בא לכם להיות קצת יותר מקוריים ולהציע לאורחים שלכם קינוח שכנראה לא יאכלו בשום מקום אחר, שייק תות מתקתק.
כמות: 4 מנות
מצרכים:
- בקבוק יוגורמה עיזים של המחלבה מבית יצחק (1 ק”ג)
- 10 תותים שטופים (ניתן להחליף במנגו, נקטרינה, פרות יער וכו’..
- 200 מל׳ מייפל טהור (ללא תוספת סוכר)
- 1 בננה
- 1 כפית מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
לשפוך את כל המרכיבים לבלנדר עד לקבלת צבע ומרקם אחיד. להעביר לכוסות הגשה. להגיש קר!
השנה כל אחד יקבל קינוח משלו – פנקוטת יוגורמה עיזים. תכינו אקסטרא כי יהיו בקשות לסבב שני 😉
כמות: 3-5 מנות
מצרכים:
- 200 גר׳ יוגורמה עיזים של המחלבה מבית יצחק (גביע וחצי)
- 2 כפיות ג’לטין (7 גרם)
- 250 גר׳ שמנת מתוקה להקצפה
- 1/52 כוס סוכר (100 גרם)
- 3 פסיפלורה שלמה
אופן ההכנה:
בסיר קטן לשפוך את השמנת והג’לטין לערבב ולהשהות כ 10 דק׳. בינתיים מעבירים לקערה את היוגורמה ולהכין את כוסות ההגשה. לאחר 10 הדק׳ מוסיפים את הסוכר ומעבירים את הסיר לאש נמוכה למשך כ 5 דק׳ ובעזרת מטרפה לערבב כל זמן החימום עד שהג׳לטין והסוכר נמסים.
מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש. מצננים קלות ומעבירים לקערה עם היוגורמה ובה מערבבים שוב את כל המסה ומוזגים לכוסיות הגשה. מכסים בניילון נצמד ונותנים לפנקוטה להתייצב במקרר לפחות 6 שעות. לפני ההגשה יש לסחוט פסיפלורה לפי הטעם, בתאבון!
עלי תרד נמסים
כמות: 2-3 מנות
מצרכים:
- 150 גר׳ גאודה כבשים של המחלבה מבית יצחק (ניתן לרכוש במעדניות של הרשתות הנבחרות).
- 1 כרישה קצוצה דק
- 500 גר׳ עלי תרד טורקי שטופים ומופרדים מהגבעול
- 80 גר׳ חמאה
- 1/2 כפית מיץ לימון טרי
אופן הכנה:
לחמם מחבת רחבה על אש בינונית ולהוסיף חמאה, לימון, מלח ופלפל לפי הטעם, כשהחמאה כמעט נמסה לטגן כרישה עד להזהבה, לאחר מכן להוסיף את עלי התרד, ולערבב על הזמן עד שיצטמצמו (אורך כ 5- דקות), מעבירים לצלחת הגשה, ומפזרים מעל שברי גבינת גאודה כבשים, מגישים חם, בתאבון!
אחרון חביב, סלט זוקיני פרמז׳ן , קליק, טעים ופוטוגני במיוחד!
כמות למנה זוגית
מצרכים:
- 100 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגורדת של המחלבה מבית יצחק
- 4 זוקיני טרי
- 4 כפות שקדים קלויים ושבורים
- מיץ מ- 1/2 לימון
- 5-8 עלי בזיליקום טרי
אופן הכנה:
מקלפים לתוך קערה את הזוקיני לא כולל הליבה (לנסות לשמור על פס ירוק דק בצד של כל קולפניות הזוקיני). מוסיפים את מרבית הכמות של גבינת הפרמז׳ן, מעט מלח ופלפל ,לימון, שקדים ועלי בזיליקום, מערבבים הכל יחד, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את שארית הפרמז׳ן מעל, בתאבון!
בכל מקרה, לא משנה איפה אתם עושים את השבועות, או איזה מתכון בחרתם להכין. תדאגו שיש על השולחן גבינות של המחלבה מבית יצחק 🙂