אחד היתרונות הגדולים ביותר ברכישת דירה ישירות מהקבלן הוא העובדה שניתנת לכם האפשרות להכניס שינויים במפרט: מיקום מחדש של קירות, הרחבת חדרים, עיצוב שונה של המטבח וכו’. אולם, עליכם לוודא כי החוזה מכיל סעיף העוסק בשינויים הללו וכן פירוט מה הם כוללים. התעקשו על פירוט נרחב ככל האפשר.
לדוגמא: אם סוכם כי תוכלו לבצע שינויים מבניים, בדקו האם נדרשת מכם השתתפות כספית נוספת והאם תהיה לכך השפעה על תאריך הכניסה לדירה. קרוב לוודאי שהדירה נרכשת במטרה לעבור להתגורר בה מיד עם סיום העבודה וקבלת המפתח ולא תרצו להמתין בחוץ ולשלם שכירות בדירה הנוכחית או להמשיך ליפול על ההורים. שימו לב אם כן, לקבל התחייבות מצד הקבלן בנוגע לתאריך בו תקבלו ממנו מפתח. אתם ודאי לא רוצים למצוא את עצמכם בסיומו של חוזה שכירות מבלי שיש לכם דירה משלכם לעבור אליה. קחו לתשומת ליבכם: קבלת המפתח אינה מעידה על סיום המחויבות של הקבלן כלפיכם או הצהרה מצידכם כי הדירה במצב תקין.
אחת ההפתעות המפוקפקות ביותר שאתם עשויים להיתקל בהן במעמד החתימה היא סעיף המע”מ. לעיתים אתם עשויים לגלות שהמחיר הנקוב כלל אינו כולל מס ערך מוסף, המגדיל למעשה את המחיר בלא פחות מ-18%. בסופו של התהליך, על ה”טאבו” – האגף לרישום והסדר מקרקעין – הגוף הרושם את נכסי הנדל”ן בפנקסי המקרקעין, לתת לרישום הבעלות תוקף חוקי. חשוב לדעת כי כל רכישת דירה או נכס נדל”ן אינה נמצאת בתוקף סופי עד להרשמה בטאבו. לכן יש לבדוק מה ההתחייבות של הקבלן כלפיכם ותוך כמה זמן יבצע זאת.
ישנם גם השירותים הבסיסיים דוגמת חיבור גז, מים, חשמל ואפילו טלפון ואינטרנט, שצריכים להיות זמינים עבורכם לשימוש כבר בעת כניסתכם לדירה. וודאו מול הקבלן כי הוא אמון על הטיפול בדברים הללו ולא חלים עליכם תשלומים נוספים מהם אתם עשויים להיות מופתעים.
בקיצור >>> קראו היטב מספר פעמים את כל פרטי החוזה. רק כך תוכלו להיות בטוחים שלא תיתקלו בהפתעות ובעיקר, לישון בשקט בלילה בדירה החדשה שלכם. ואם צריך – היעזרו בעורך-דין בתחום הנדל”ן.